Sportfysiotherapie

Het menselijk lichaam is ontzettend bijzonder, maar ook complex. Dat maakt dat het af en toe niet functioneert zoals het zou moeten functioneren. Zo ook voor het bewegingsapparaat, de expertise van de fysiotherapeut. Bij sporten wordt er veel van het lichaam gevraagd. Voeding, training, motivatie etc. hebben allemaal invloed op de prestatie van de sporter. Het risico op blessures of andere problemen bij sporten is dan ook groot.

Iedereen bedrijft (top)sport op zijn of haar niveau. Dit kan het vriendenteam bij de plaatselijke voetbalclub zijn, maar ook de dagelijkse wandeling met de hond. De sportfysiotherapeut weet welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat beweging met het lichaam doet en wat een sporter motiveert. Hij/zij kan U adviseren, begeleiden en behandelen bij sportblessures, trainingsschema’s en meer sportgerelateerde problemen.

U kunt ons bezoeken zonder tussenkomst van de huisarts.

Uit onderstaand bericht in de pers blijkt opnieuw het belang van professionele begeleiding, persoonlijke aandacht en individuele coaching!

Fitness in top 3 sportblessures

FysioForum*, 19 maart 2010

Maar liefst 3,1 miljoen Nederlanders doen aan fitness. Jaarlijks zijn er 370.000 blessures door fitness. Qua aantal blessures komt fitness hiermee op de derde plaats na veldvoetbal en hardlopen. Geleidelijk ontstane blessures zorgwekkend omdat sporters daar meestal lang last van ondervinden.