Het wordt steeds gekker. Een mens is een uniek wezen, met een eigen verhaal een eigen pad, unieke ervaringen, emoties en gevoel. Zijn of haar lijf is het voertuig waarmee door het leven heen bewogen wordt, maar het is ook de verpakking waar alle levensgebeurtenissen in plaatsvinden en het wordt beinvloed door de unieke eigenheid van de mens op alle niveaus. Er is nog maar weinig tijd en aandacht voor de mens. Werkelijk contact en werken vanuit de hele mens en de grote behoefte aan menselijk contact en de helende aanraking en ondersteuning, zorg, tijd en aandacht … Het is niet meer waar het over mag gaan in de zorg. Alles moet in een protocol geduwd worden en gestandariseerd. De computer is het heiligdom….. 

HET GAAT OVER DE MENS MAAR EEN MENS IS GEEN ROBOT!

Maar ook in de reguliere Fysiotherapie davert de onderstaande trein door en daarmee wordt de Fysiotherapeut, de behoefte van de patient en het mooie vak gedevalueerd.

Hieronder kunt u lezen wat voor kretologie wij van onze beroepsorganisatie het KNGF vanmorgen in de mailbox ontvingen…. 

We zijn toch mensen of we nu de zorgaanbieder zijn of de client/ patiënt… waar is de menselijke maat gebleven in de zorg? Straks behandelen we gewoon per e-mail toch? Dat is veel efficienter zegt de zorgverzekeraar.

 Fysiotherapie anno 2017:  (bron KNGF e-news)

Citaat: CAT voor efficiënter, goedkoper en nauwkeuriger werken. 
Patiënt gerapporteerde uitkomstmaten (PROMS) zijn inmiddels onderdeel van het dagelijkse handelen van fysiotherapeuten. Ze worden gebruikt om de ervaren klachten en/of beperkingen van de patiënt vast te leggen ten behoeve van klinische besluitvorming en het monitoren van het behandeleffect. 

Een veelgehoorde klacht is dat het gebruiken van PROMS leidt tot meer administratieve druk. Met de voortschrijdende integratie van e-health in de dagelijkse praktijk moet het meten van PROMS makkelijker kunnen. Computerized adaptive testing (CAT) kan hierin een belangrijke rol spelen.

Share Button
Spring naar toolbar